L'hospital Josep Trueta per afrontar la segona onada de la pandèmia. La mesura de suspendre l'activitat quirúrgica no urgent a la tarda va començar a aplicar-se ara fa dues setmanes, i de moment es mantindrà fins dilluns que ve. Les operacions programades de tarda al Trueta es feien de dilluns a dijous. En paral·lel, l'hospital també ha suspès l'activitat programada d'endoscòpies i hemodinàmica durant aquesta franja horària. Aquestes mesures se sumen a les que ja va anunciar el Trueta a finals d'octubre per adaptar-se a la segona onada de la COVID-19, que han suposat reduir i reorganitzar determinada activitat demorable o programable. Així, s'ha suspès l'activitat de la Unitat del Son, s'ha reduït part de l'activitat programada de l'hospital de Dia de la Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició i s'han suspès la majoria de quiròfans de cirurgia local. A més, s'ha reordenat l'activitat quirúrgica d'oftalmologia i de cirurgia cardíaca.

Al Trueta, durant les tardes, hi havia entre dos i quatre quiròfans oberts per atendre aquestes cirurgies programades. Les operacions es feien a la franja que va de les dues a les cinc de la tarda.

L'objectiu amb el qual treballa l'hospital és impactar el mínim possible en l'activitat assistencial, i prioritzar els processos oncològics i en general tota l'activitat no demorable.

Des de divendres passat, arran de la situació epidemiològica, l'hospital també va anul·lar les visites de familiars als pacients ingressats amb coronavirus

També s'han obert nous espais com la Unitat de pacients Crítics i Semicrítics a la planta 9a B, amb capacitat de fins a 28 pacients, dotada amb tot el material i equipament necessari per atendre pacients de complexitat. També s'han doblat habitacions, entre altres mesures.

Noranta sanitaris infectats

Salut va informar ahir que ja hi ha noranta professionals infectats tant del Trueta com l'atenció primària de l'Institut Català de la Salut. 69 són del Trueta i 21 de l'atenció primària. També hi ha 33 professionals fent quarantena, dels quals 5 del Trueta i 28 de primària.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus