La Secció Tercera de l'Audiència de Girona va jutjar ahir un cas de delicte electoral arran de les últimes Audiència de GironaEleccions Europees. La Fiscalia va obrir diligències contra una dona que el dia de les eleccions, el 26 de maig de 2019, no va presentar-se a la Mesa Electoral d'un col·legi electoral d'Olot a la qual havia estat assignada. Tot plegat, segons la versió de l'acusació, «sense cap causa justificada que li impedís faltar», motiu pel qual va «incomplir les seves obligacions com a segona vocal de la mesa, que va haver d'assumir el suplent».

La Fiscalia assegura que la processada va rebre i firmar la citació de la Junta Electoral de Zona que va rebre el 9 de maig de 2019 on s'especificava la seva tasca durant el dia dels comicis, i també es feia referència als procediments i terminis per excusar-se en cas necessari durant el set dies posteriors a la notificació.

En cas de no justificar l'absència als comicis, tal com subratllava la notificació, la Llei Electoral del Règim Orgànica General (LOREG) preveu des de multes de sis a 24 mesos fins a penes de presó de tres mesos a un any. La Fiscalia va demanar d'aquesta manera la pena màxima per l'acusada. També se li demana que es faci càrrec dels costos del judici. Per contra, la defensa en sol·licita l'absolució.

El judici ha quedat vist per a sentència.