Els organitzadors de la Fira de Sant Martirià han decidit de tirar endavant amb l'edició d'aquest any transformant l'esdeveniment de presencial a virtual amb un seguit d'activitats. El cap de setmana del 14 i 15 de novembre i malgrat els confinaments nocturns i de municipi, Banyoles celebrarà la tradicional Fira de Sant Martirià, que oferirà la Fira virtual per diferents canals com ara Banyoles Televisió, YouTube, Facebook o Ràdio Banyoles.

Des de fa diverses setmanes l'organització de la fira s'ha desplaçat per molts indrets de Catalunya per enregistrar, entre d'altres, diferents exhibicions d'espectacles amb cavalls de moltes hípiques, col·loquis i xerrades sobre races autòctones que es podran seguir en directe o bé en streaming amb una completa graella audiovisual durant els dies de la fira.

L'edició d'enguany deixarà en silenci el parc de la Draga, ja que no es faran la mostra de races autòctones d'aviram ni les fires del dibuix, pintura ni la de productes artesanals. El Firestany que acull una mostra multisectorial de Banyoles i comarca tampoc es podrà fer.

En paral·lel hi haurà concursos de fotografia i dibuix relacionats amb la fira i el món del cavall que es podran veure a la xarxa d'Instagram així com una mostra de cartells històrics de la fira que s'exposaran durant 15 dies en 42 establiments comercials del centre de Banyoles. L'Àrea de Promoció econòmica i l'Associació Banyoles Comerç i Turisme destinaran 1.000 euros cadascú per als premis que rebran els guanyadors en vals de compra per bescanviar en els comerços de la ciutat. El president de l'Associació de la Fira de Sant Martirià, Joan Frigola, va destacar que «davant la prohibició de fer fires per l'estat de la pandèmia, ens vam plantejar de com fer la fira perquè la gent la pogués veure i participar-hi, abocant-nos a fer-la virtual».