Al marc de les mesures aplicades pel Govern de la Generalitat que impedeixen el moviment entre municipis als caps de setmana, les entrades i sortides de Catalunya durant tota la setmana o el moviment nocturn des de les 10 de la nit i fins a les 6 de matí, els Mossos d'Esquadra segueixen amb els controls policials per impedir que hi hagi persones que se saltin les restriccions per lluitar contra l'avanç del coronavirus sense cap raó justificada.

Concretament, els Mossos d'Esquadra van posar el dijous a la nit 212 sancions per infringir les mesures restrictives contra el coronavirus, com el toc de queda o l'obligatorietat de l'ús de la mascareta. El subdirector de programes de Protecció Civil de la Generalitat, Sergi Delgado, va detallar aquestes xifres en declaracions a TV3, i va fer una crida als ciutadans per reduir la mobilitat i la interacció.

Bon funcionament

Delgado va subratllar que el passat cap de setmana el confinament perimetral entre municipis, per al qual els Mossos van establir un dispositiu especial de controls a les carreteres, «va funcionar molt bé», i va demanar a la ciutadania que compleixi amb les mesures restrictives perquè «estem en la línia correcta».

El subdirector de programes de Protecció Civil va admetre que «pot haver-hi un cert esgotament» entre els ciutadans, però va advertir que «no tenim més opció que reduir la mobilitat i la interacció perquè millori la situació epidemiològica de Catalunya».