L'hospital Josep Trueta de Girona ha hagut de suspendre l'activitat en dos quiròfans de matí per tal de poder donar resposta a la segona onada de la pandèmia. Cal tenir en compte que el dimarts passat l'hospital de referència a les comarques gironines va decidir mantenir tancats quatre quiròfans de tarda, que tenien programades cirurgies no urgents. El centre manté suspesa, també, l'activitat de tarda d'endoscòpies i hemodinàmica, la Unitat del Son, i ha reduït l'activitat d'hospital de dia d'endocrinologia. Gràcies a aquesta reducció, el Trueta ha pogut reorganitzar les intervencions urgents, que han guanyat un quiròfan més.

L'increment de casos de coronavirus que entren actualment al Trueta ha fet reorganitzar les darreres setmanes la gestió dels quiròfans al Trueta. Si dimarts passat el centre va decidir mantenir suspesa l'activitat quirúrgica de tardes no urgent - que va de dilluns a dijous - ara cal afegir-hi el tancament de dos quiròfans més de matí. Tot plegat per poder afrontar amb garanties la segona onada de la pandèmia.

Les mesures preses per l'hospital van començar a finals d'octubre i han afectat la Unitat del Son, que ha vist com s'ha suspès l'activitat, s'ha reduït part de la programada a l'hospital de Dia de la Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició i s'han ajornat la majoria de quiròfans de cirurgia local. A més, s'ha reordenat l'activitat quirúrgica d'oftalmologia i de cirurgia cardíaca.

L'objectiu amb el que treballa l'hospital és impactar el mínim possible en l'activitat assistencial, i prioritzar els processos oncològics i en general tota l'activitat no demorable.

Des de divendres passat, arran de la situació epidemiològica, l'hospital també va anul·lar les visites de familiars als pacients ingressats amb covid-19.

Segons la darrera actualització del Departament de Salut, a la regió sanitària de Girona, els casos confirmats per PCR i TA acumulats són 26.658 (685 més) i pugen a 29.244 si es tenen en compte totes les proves. Des de l'inici de la pandèmia han mort 968 persones en aquest territori, 12 més que fa 24 hores. Entre el 27 d'octubre i el 2 de novembre es van declarar 40 defuncions, 23 la setmana anterior.