L'hospital d'Olot ha reduït entre un 10 i un 15% l'activitat quirúrgica per la segona onada de la pandèmia. El centre ha suspès les cirurgies no urgents que requereixen ingrés ajornables i manté les que no requereixen ingrés, les oncològiques i les urgents. A hores d'ara, tenen dos dels tres quiròfans oberts -el tercer només s'utilitza per a intervencions d'urgència- però el nombre d'operacions no s'ha reduït perquè les que s'hi fan han canviat la "tipologia" i tenen menys durada. L'hospital, a més, va anunciar la setmana passada que habilitava tota la unitat 3 d'hospitalització per covid-19. La unitat compta amb 32 llits disponibles, 18 dels quals estan a hores d'ara ocupats per pacients amb la malaltia (56%).

L'augment d'hospitalitzacions per coronavirus ha obligat els hospitals a reorganitzar la seva activitat per poder atendre tant els infectats per coronavirus com poder fer atendre als que presenten altres patologies.

L'hospital d'Olot va anunciar a finals d'octubre que restringia les visites i anul·lava les classes postpart presencials per evitar contagis. Només uns dies després, suspenia les cirurgies amb ingrés no urgents mantenint les operacions urgents i oncològiques i habilitava tota la unitat 3 d'hospitalització per a pacients covid.

Des del centre expliquen que amb la suspensió d'aquest tipus d'intervencions, l'activitat quirúrgica de l'hospital s'ha reduït entre un 10 i un 15%. Malgrat això, tenen operatius dos dels tres quiròfans -el tercer només s'utilitza per urgències- i el nombre d'operacions no ha disminuït significativament perquè el que ha canviat és la tipologia de les que s'hi fan, amb menys durada.

El centre disposa de 114 llits, 32 dels quals estan ubicats a la unitat dedicada al coronavirus. D'aquests 32, actualment n'hi ha 18 que estan ocupats per pacients amb la malaltia (un 56%).