Després que el Govern espanyol suspengués, el passat mes de setembre, les regles fiscals i els compromisos de dèficit de manera extraordinària per al 2020 i 2021 al conjunt de les administracions públiques, PIMEC Girona ha recordat que aquest fet permet que tots els consistoris puguin utilitzar els seus romanents en aquest període.

Per aquest motiu, la patronal gironina ha reclamat a tots els ajuntaments del territori gironí «definir uns comptes per a l'exercici de 2021 amb unes ordenances fiscals coherents amb la situació de crisi sanitària, social, econòmica i empresarial a causa de la pandèmia».

En aquest sentit, el president de PIMEC Girona, Pere Cornellà, ha demanat a tots els alcaldes i alcaldesses dels municipis de la demarcació «no incrementar més la pressió fiscal i destinar els recursos a reactivar l'economia local, impulsar la competitivitat empresarial i donar respostes a les necessitats financeres de les empreses».

Per a l'entitat gironina, aquest és un dels requisits imprescindibles per tal de poder ajudar les empreses a superar l'actual crisi econòmica derivada de la pandèmia de la covid-19.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus