La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, va anunciar ahir a Twitter la seva intenció de presentar-se com a candidata per encapçalar la candidatura d'ERC a les comarques gironines per a les eleccions del 14 de febrer. En el seu missatge, Jordà afirma que està «il·lusionada» i «compromesa» amb el projecte, i espera comptar amb el suport de la militància. La consellera republicana, que també és exalcaldessa de Ripoll i exdiputada al Congrés, es mostra convençuda que només Esquerra és «capaç» d'abordar els principals reptes de país. «La victòria d'ERC segur que ens farà abraçar i avançar abans en l'autodeterminació i l'amnistia», assenyala.

Jordà, tanmateix, s'haurà de sotmetre a unes primàries. El període perquè es puguin presentar candidatures a les comarques gironines finalitza el dia 18 de novembre, però a hores d'ara, res fa pensar que Jordà pugui tenir competència, ja que ahir va rebre un ampli suport dels seus companys de partit a les xarxes socials. Una de les primeres que va voler fer públic el seu recolzament va ser l'exconsellera Dolors Bassa, que va ser la cap de llista gironina a les eleccions al Parlament de 2017, malgrat estar empresonada per l'1-O. Bassa va escriure ahir a Twitter: «Convençuda de signar l'aval per la candidata @TeresaJordà d'@Esquerra_ERC a comarques gironines. Un gran cartell arreu. Ens en sortirem! Avançant cap a República catalana units».

Entre altres, Jordà també va rebre el suport de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que va escriure també a els xarxes socials: «Satisfeta i orgullosa que tres dones encapçalin les llistes d'Esquerra a Girona, Lleida i Tarragona. Tot el suport i estima a @TeresaJorda @martavilaltat i @raquelsans». I és que, de la mateixa manera que Teresa Jordà ha anunciat la seva intenció de presentar-se per Girona, Marta Vilalta ho farà per Lleida i Raquel Sans per Tarragona.