Un cop tancada la temporada de banys, l'Ajuntament de les Planes ha comptabilitzat en 21.365 les persones que van entrar als gorgs entre juny i finals d'octubre. Han apuntat que durant tota la temporada han dut a terme un control de l'aforament d'un màxim de 200 persones per dia. Segons l'Ajuntament, aquesta mesura es va implementar per garantir l'accés segur als gorgs i evitar aglomeracions excessives de gent per la covid-19 i, alhora, vetllar per la preservació de les gorgues de les Planes d'Hostoles, la fauna i la flora que hi habita.

Han comptat que sense les mesures controlades per vigilants i informadors, haurien estat 35.000 les persones que haurien accedit als gorgs.

Expliquen que els vigilants i els informadors han fet una tasca de conscienciació cap a la ciutadania amb la idea de fomentar la qualitat de les visites i reduir incidències i comportaments incívics. Això ha permès que l'Espai Natural Protegit hagi girat des d'una massificació incontrolada cap a un model que tendeix al turisme de natura sostenible.

Expliquen que han frenat l'erosió, l'abocament de deixalles i la contaminació acústica que patia la zona abans del control total als accessos als gorgs.

L'Ajuntament ha valorat que la pandèmia, amb puntuals aglomeracions de gent que marxa de les ciutats, ha posat sobre la taula la necessitat de trobar estratègies que facin compatible la visita als espais naturals amb la conservació de la fauna, de la flora i del paisatge.