Els responsables del Gran Recapte d'Aliments de la Garrotxa, Carles Oller (president de Càritas Garrotxa), Fina Surina (consellera d'Acció Social del Consell Comarcal de la Garrotxa) i Imma Muñoz (regidora d'Acció Social de l'Ajuntament d'Olot), ahir van comptabilitzar en un 40% l'augment de les necessitats socials a la Garrotxa des que hi ha la pandèmia de la covid-19

Carles Oller va explicar que el centre de distribució de cistelles d'aliments ha arribat al límit, de manera que el Consorci d'Acció Social ha hagut de buscar alternatives a les cistelles en forma de targetes moneder o diners. Segons ell, ara són 833 les famílies que són assistides al banc d'aliments, 2.600 les persones beneficiades i en el que portem d'any han fet 4.600 lliuraments.

Va subratllar que ara un segment de la població s'acosta a Càritas en situació de pobresa total i va concretar que la mitjana d'ingressos de la família que passa per Càritas és de 536 euros al mes. Va comptar que dues de cada tres persones estan en situació de pobresa severa i que una de cada dues persones acudeix a Càritas per primera vegada o feia molts anys que no hi anava.

Oller va exposar l'augment de pobresa provocat per la covid en l'acte de presentació del Gran Recapte d'Aliments a la Garrotxa. Aquest any, han hagut de substituir la recollida d'aliments a supermercats i botigues del tradicional recapte de Nadal per una recollida de donacions en forma de diners que serviran per comprar aliments als mateixos supermercats i botigues que han rebut la donació.

Les donacions es podran fer a la caixa dels supermercas i botigues i a la web granrecapteoline.com Les donacions es faran a través de vals d'un fins a vint euros. En el cas dels establiments, l'aportació quederà reflectida en el tiquet de compra.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus