Els mestres han esgotat la paciència i aquesta tarda s'han concentrat davant la seu de la Generalitat a Girona per manifestar el seu malestar amb el Departament d'Educació envers la gestió de la pandèmia en els centres escolars. Sota crits de «Bargalló dimissió» i amb l'emblemàtica cançó Bella Ciao de fons, els sindicats de l'ensenyament reclamen que es rebaixin les ràtios, es dobli la contractació de docents i que es facin cribratges massius a tots els centres per dotar els professionals d'una major protecció. Els concentrats han acusat el Departament d'Educació de sobrecarregar els professionals i generar desconcert entre els equips directius en un sistema eductiu que asseguren que estar tensionat «al límit».

El sindicat majoritari USTEC-STEs va convocar mobilitzacions arreu de Catalunya. A Girona, la concentració convocada a dos quarts de sis de la tarda ha aplegat una trentena de docents que han empaperat l'edifici dels Serveis Territorials del Govern català a la ciutat. En la lectura del manifest durant la mobilització, diversos representants sindicals han alertat que els professors treballen «sota mínims» pel que fa a les mesures de seguretat anti-covid, de personal i d'infraestructures. «Si no actuem, el sistema col·lapsarà», alerten els representants sindicals.

Asseguren que els centres educatius tenen problemes d'organització i gestió i que la manca d'instruccions «clares i precises» ha provocat «desconcert i malestar» entre els equips directrius, amb un increment de les tasques a assumir i un «alt nivell» de responsabilitat. «Això ha fet que les tasques pedagògiques (...) s'hagin vist relegades per atendre única i exclusivament demandes de gestió de la pandèmia», alerten. A més, reclamen que se'ls facilitin mascaretes FFP2, material de major protecció i una bona higienització dels espais.

Per altra banda, han denunciat irregularitats en la situació laboral del personal vulnerable i de la manca de regulació en relació al teletreball dels mestres.