Després d'haver fet pública la nova executiva de JxCat a la vegueria de Girona, encapçalada per JxCatMaria Àngels Planas el partit ha escollit ja les seves estructures comarcals. D'aquesta manera, la coordinadora de JxCat al Gironès serà Fanny Carabellido; al Pla de l'Estany ho serà Salvador Coll; a la Selva assumeix aquesta responsabilitat Jordi Camps; a la Garrotxa, és Agustí Arbós qui s'ha posat al capdavant; al Ripollès, la responsabilitat recau en Joan Manso; a l'Alt Empordà hi ha Míriam Lanero i al Baix Empordà, Vanessa Peiró.

Després d'haver estat escollida coordinadora del partit al Gironès, Carabellido ha assenyalat que el seu equip està «compromès amb l'esperit de l'1 d'octubre, amb la llibertat del nostre país, amb la defensa dels nostres drets ciutadans, amb el benestar social i econòmic, la igualtat entre homes i dones i la sostenibilitat del territori». I ha afegit que pensen treballar «amb un objectiu comú: fer del nostre país, de la nostra comarca i del nostre poble un entorn millor en tots els sentits».

Per la seva banda, la coordinadora de l'Alt Empordà, Míriam Lanero, assenyala que el seu equip combina «experiència i renovació, gent de diferents edats, alcaldes i regidors i persones relacionades amb la societat civil, professionals i emprenedors». Per això, considera que els seus companys són, «en definitiva, una mostra representativa de la realitat de la comarca a la qual volem defensar». Segons indiquen, un dels seus objectius és ampliar el nombre d'afiliats, incorporant persones independentistes que avui se senten òrfenes de partit i fomentar la seva participació.