Les cases de turisme rural De fet, les noves restriccions per fenar la covid-19 han tocat de ple el sector, perquè és precisament durant el cap de setmana quan més es treballa. «El fet que el confinament s'iniciï els divendres a les sis del matí fa que sigui incompatible poder anar a passar el cap de setmana en un dels nostres establiments», diuen des de l'associació Turisme Rural Girona-Costa Brava-Pirineu.

El sector afirma que les noves mesures per la pandèmia els deixen «en una situació molt complicada» i lamenta no tenir «ajudes directes» per pal·liar-ho. «La major part dels propietaris són autònoms», diu l'associació.

L'associació planteja que les cases de turisme rural gironines «reuneixen totes les condicions de seguretat» per evitar contagis de coronavirus. A més, «disposen d'espais molt grans en uns allotjaments per a poca gent», diu l'entitat. I com que estan en entorns on hi ha poca densitat de població, tampoc «no hi ha aglomeracions».

Per últim, l'associació subratlla que el tancament de cases rurals afectarà, de retruc, l'economia de la zona. «Cal tenir present que les cases rurals també ajuden els productors locals i les destinacions de proximitat; és una economia circular que només afecta els propietaris, sinó totes les empreses que formen part del circuit per oferir els seus serveis als hostes», conclou l'entitat.