13 de novembre de 2020
13.11.2020
Diari de Girona

Dos brots a geriàtrics del Pla de l'Estany afecten 47 usuaris

Del total d'afectats n'hi ha quatre en situació clínica inestable i els brots també afecten dotze treballadors

12.11.2020 | 23:51
Dos brots a geriàtrics del Pla de l'Estany afecten 47 usuaris

Dos brots de coronavirus a geriàtrics del Pla de l'Estany afecten 47 residents i 12 treballadors, segons va avançar Ràdio Banyoles i ha confirmat aquest diari.

En aquest moment al Pla de l'Estany hi ha dues residències vermelles per dos brots importants.

D'una banda a l'Asil Teresa Jornet, on hi ha 35 residents positius dels 77 que hi ha. Del total d'afectats, n'hi ha quatre que estan en una situació clínica molt inestable, que està essent controlada pels professionals de l'Equip d'Atenció Primària de Banyoles. A l'asil hi ha també 7 treballadors positius. També hi ha un altre brot important a la Llar, on hi ha 12 positius en residents, tots asimptomàtics o amb simptomatologia lleu a més de 4 positius en treballadors. En tots dos casos, des de la detecció del brot el Departament de Salut ha fet un seguiment i control de les residències juntament amb les direccions per garantir que la sectorització dels centres, les mesures d'aïllament, prevenció i protecció es facin correctament per contenir l'avanç del virus.

Per la seva banda, el seguiment clínic dels residents l'està fent l'Equip d'Atenció Primària de Banyoles. La setmana passada es van fer cribratges als professionals a totes les residències del Pla de l'Estany i en els residents en cas de positius. Aquests cribratges permeten detectar casos positius en persones asimptomàtiques, fet molt positiu per tallar les cadenes de contagis, però que repercuteix en un increment de casos registrats.

Els brots a residències cada vegada són més freqüents arreu de Catalunya. Ahir ACN va informar que un brot de coronavirus afecta 67 dels 84 usuaris de la residència de gent gran de Bellvís (Alt Urgell) i onze treballadors del centre. La majoria d'ells són asimptomàtics i la resta presenten símptomes lleus.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit