L'anunci de la prolongació per deu dies més de les mesures establertes contra la covid-19 no va ser vist amb bons ulls pels sectors afectats. L'hostaleria, que havia estat un dels més insistents amb la reobertura dels seus negocis, va tornar a veure com se'ls escapava l'oportunitat de les mans, i davant el tancament per deu dies més de bars i restaurants van respondre amb concentracions en contra de les «poques» ajudes que han rebut i la gestió del Govern. Els autònoms també van unir-s'hi, empesos per l'esgotament dels 20.000 euros d'ajudes cedits per la Generalitat i el col·lapse de la web per rebre la suma monetària.

Ara, altres sectors afectats pels tancaments dictats pel Govern de la Generalitat alcen també la veu. D'una banda, les empreses d'organització de casaments preveuen que patiran una caiguda de 460 milions d'euros en la seva facturació, segons dades de l'Associació d'Empreses de Gestió d'Esdeveniments i Casaments de Catalunya (Aegecat). L'agrupació assegura que el 82% dels casaments programats per a aquest 2020, amb una previsió d'ingressos que superava els 562 milions d'euros, s'han cancel·lat o ajornat i «han abocat el sector a una situació límit que amenaça la seva supervivència».

Per aquest motiu, l'Aegecat exigeix a les administracions públiques l'adopció de mesures urgents com a exempcions fiscals o ajornaments d'impostos, a més de denunciar la situació de «desconcert i descoordinació de les institucions que, fins al dia d'avui, han estat incapaços de donar una resposta real i efectiva a la situació».

L'associació denuncia que des del Govern no s'han proporcionat ni instruments ni eines efectives perquè el sector pugui combatre la pandèmia, mentre que ha constatat que les ajudes econòmiques anunciades per la Generalitat són «totalment insuficients» i que, quan es comencin a fer efectives, ja serà massa tard.

De la mateixa manera, les Escoles de Música d'Iniciativa Privada de Catalunya (Emipac) mostren també la seva «disconformitat i malestar» pel manteniment de les mesures restrictives que obliguen a prolongar el tancament de les instal·lacions per impartir formacions musicals presencials. En un comunicat, exemplifiquen que formen part del sistema educatiu amb tots els deures i obligacions pedagogicoadministratives, i que imparteixen formacions musicals complementàries a les reglades i que, «per tant, no són d'oci extraescolar». A més, defensen que les seves instal·lacions són segures ja que s'han adaptat a tots els requeriments higiènics, i que la mobilitat que generen és «mínima» perquè bona part de l'alumnat que estudia música a Catalunya el fa en escoles de proximitat.

I canviant totalment d'àmbit, la Federació Empresarial d'Associacions Territorials d'Agències de Viatges (Fetave) s'uneix també a la crítica assegurant que la situació de les agències de viatges «continua empitjorant», i es converteix en un dels sectors més afectats per la crisi i amb tan sols un 20% dels establiments obert, però contrariament no reben cap mena d'ajudes específiques. Fetave assenyala que en el sector hi ha més de 70.000 empleats amb ERTO des de març i per això continua reclamant ajudes al sector, com les que tant el Govern central com les comunitats autònomes estan planejant per a l'hostaleria davant els nous confinaments i restriccions. En aquest sentit, assenyalen que estan «pitjor que l'hostaleria» i per això necessiten la «urgent adopció de mesures» de suport al sector després de vuit mesos «sense cap pla d'ajudes».