El descens de mobilitat provocat per la pandèmia de la covid-19 ha reduït en un 41,5% el nombre de persones mortes en covid-19accident de trànsit i en un 34,5% els ferits de gravetat respecte al 2019. Segons va informar ahir el Departament d'Interior, fins al 13 de novembre han mort a la carretera 93 persones i 449 han resultat ferides de gravetat. Davant d'aquestes xifres, el director del Servei Català del Trànsit, Juli Gendrau, que va assistir a un acte per commemorar el Dia Mundial en Record de les Víctimes d'Accident de Trànsit, va fer una crida a no abaixar la guàrdia i va recordar que el 90% dels accidents són per factors humans «evitables» i va advertir que tindran «permissivitat zero» amb les «conductes poc responsables».

Durant l'acte que es va fer ahir al migdia a Barcelona, el director del SCT va indicar que «la sinistralitat també és una pandèmia de grans dimensions». En aquest sentit, va recordar que la majoria d'accidents són per «distraccions evitables, excessos de velocitat o presència d'alcohol i drogues en els sinistres» i que per tant «hi ha d'haver zero permissivitat en les conductes poc responsables».

Gendrau va fer èmfasi en la prevenció i en el suport i l'acompanyament per aquells que pateixen les víctimes mortals, tal com «s'està fent des de les associacions» de víctimes. «No hem de deixar ningú en l'oblit», va concloure.

A través d'un comunicat, el Departament d'Interior es va adherir a la jornada. El conseller Miquel Sàmper va destacar que aquesta commemoració ajuda a «tenir en la memòria aquelles persones que han patit un accident, però també que la implicació de tota la societat, ciutadania i institucions, és essencial per rebaixar la sinistralitat a la carretera». Tot i que a causa de la pandèmia ha baixat el nombre de morts, Interior destaca que «cal continuar treballant per aconseguir una mobilitat cada vegada més segura».

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus