15 de novembre de 2020
15.11.2020
Diari de Girona

El Pla de l'Estany inicia un programa de reactivació socioeconòmica pel virus

15.11.2020 | 00:20
El Pla de l'Estany inicia un programa de reactivació socioeconòmica pel virus

L'Àrea de Promoció Econòmica, Turisme i Ocupació del Consell Comarcal del Pla de l'Estany ha començat a treballar en un Pla de Reactivació Socioeconòmica per fer front a la crisi derivada del coronavirus. El pla ha de definir les mesures urgents adreçades a donar suport al teixit productiu del territori que ha resultat afectat per la covid-19, amb eines pensades, especialment, a ajudar i potenciar les empreses turístiques, els productors locals i el petit comerç.

En concret, s'enriquiran les competències de les empreses per incrementar-ne l'eficiència i aconseguir que s'adaptin millor a la nova situació que el mercat exigeix. També es duran a terme actuacions per millorar la gestió del residu agrari, la sensibilització mediambiental i la gestió dels residus porta a porta.

La iniciativa del projecte sorgeix de la convocatòria de la Generalitat de diferents ajudes per fer front a la covid-19, de la qual el Consell Comarcal ha rebut una partida de 103.200 euros per contractar els tres experts en els camps de l'economia i les finances, el turisme i el medi ambient que ja han començat a treballar per dissenyar el Pla d'Actuació.

Començaran analitzant la situació i l'impacte que la pandèmia ha tingut sobre els diferents sectors econòmics de la comarca per posteriorment definir les línies estratègiques. El pla haurà d'estar llest i implementat en el termini d'un any.

Les actuacions concretes que es dissenyaran, segons els objectius inicials del pla, aniran orientades a promoure el producte local i fomentar el turisme rural.

En aquest sentit, se'ls vol donar visibilitat a través de diverses accions, com ara campanyes de difusió i promoció, i també millorar els coneixements i les competències digitals i estratègiques dels productors locals, petits empresaris i gestors d'allotjaments rurals.

En paral·lel, es desenvoluparan accions per millorar la gestió dels residus agraris dels petits comerços i dels allotjaments de turisme rural. Entre altres, es plantegen campanyes de formació, conscienciació i sensibilització ambiental, segons detallen fonts de l'ens comarcal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit