Platja d'Aro recuperarà a finals de mes els aparcaments que va suprimir quan va peatonalitzar l'eix comercial arran de la pandèmia. Les pilones que impedeixen estacionar a banda i banda de les avingudes S'Agaró i Cavall Bernat es van posar a principis de juliol, coincidint amb la prohibició de pas de vehicles a les tardes per afavorir el distanciament social per la covid-19. Quan a principis de setembre es va tornar a permetre el pas de cotxes, la zona blava no es va recuperar. Ara, l'alcalde, Maurici Jiménez, ha dit que ja «no hi ha problemes d'aglomeracions» i que, atenent la petició dels comerciants, les pilones es retiraran. Aquesta zona comercial, de fet, és una de les que més nota el confinament perimetral i el tancament de la restauració.

Precisament, ahir diumenge l'Ajuntament va tancar l'enquesta ciutadana que ha de servir per encarar la pacificació de les avingudes S'Agaró i Cavall Bernat. Entre d'altres, el consistori va demanar als veïns que valorin si el tall de trànsit que s'ha fet durant l'estiu ha incrementat l'atractiu de l'eix comercial i ha suposat una millora per als residents o si, per contra, ha perjudicat altres zones de Platja d'Aro i ha provocat problemes de trànsit als accessos.

En les preguntes també es va demanar si s'han de convertir les dues avingudes en zones exclusives per a vianants, si cal ampliar voreres, reduir carrils de circulació o no fer-hi res.

Tallar el trànsit per sempre?

En relació amb el pas de vehicles, l'enquesta demanava si cal tallar el trànsit per sempre o bé en determinats moments. L'alcalde va dir que els resultats de la consulta «ajudaran a definir les accions de futur en aquests eixos turístics».