L'Audiència de Girona ha condemnat a 13 anys i mig de presó l'home que va violar l'exparella a Figueres i la va ferir amb un ganivet de cuina. Els fets van tenir lloc el 4 de novembre del 2018. La sentència no dona cap credibilitat al relat del processat i conclou que la seva versió no s'aguanta per enlloc. L'home va declarar que la relació havia estat consentida i que ella s'havia arribat a autolesionar per inculpar-lo. Per contra, el tribunal afirma que el relat de la víctima no només és creïble, sinó que hi ha nombroses proves que el recolzen. La sentència prohibeix al condemnat acostar-se a la seva exparella durant 21 anys i l'obliga a indemnitzar-la amb 10.000 euros. A més, també ordena que se l'expulsi de l'Estat quan surti de presó.

Segons recull la sentència, acusat i víctima van conviure junts entre els anys 2009 i 2011. I a partir d'aleshores, van mantenir una relació intermitent. Ara fa dos anys, però, ja no eren parella. El dia dels fets, el processat es va presentar a casa l'exparella i li va exigir mantenir relacions. Com que ella s'hi va negar, l'home va anar fins a la cuina, va agafar un ganivet i la va amenaçar dient-li que «havia de dormir amb ell o si no la mataria».

L'Audiència relata que la dona es va intentar refugiar a l'habitació però que ell la va seguir i, mentre no deixava d'intimidar-la, li va trencar els pantalons i la va violar. Posteriorment, mentre la víctima intentava demanar ajuda, ell la va ferir amb un ganivet.

Tot i que durant el judici l'acusat va explicar que la dona li feia la vida impossible i que va ser ella la que es va autolesionar, el tribunal descarta aquesta versió per «inversemblant».

Segons la sentència, hi ha múltiples proves que recolzen la versió de la víctima, com la declaració de la filla i la dels Mossos d'Esquadra, que van enxampar l'acusat mentre marxava de la casa precipitadament.