La Secretaria General Iberoamericana i la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) han inclòs La Fageda dins el seu estudi sobre la contribució de les empreses als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides. En concret, s'hi estudien nou empreses: totes, menys La Fageda, de l'Amèrica llatina. Les nou empreses han estat escollides entre els vint-i-dos països llatinoamericans i de la península Ibèrica que formen part de la Secretaria General Iberoamericana.

L'informe internacional qualifica aquestes empreses d'«empreses amb propòsit». Són organitzacions que «desafien les fronteres existents entre els tres sectors tradicionalment considerats -sector privat, administració pública i organitzacions sense ànim de lucre- i comparteixen un mateix objectiu: donar resposta als problemes mediambientals i socials actuals valent-se del mercat com a força tractora».

Els investigadors de l'UPM constaten que La Fageda ha assolit el 88% dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i té un impacte «significatiu, directe i intencional» en els ODS 8 (treball decent i desenvolupament econòmic), 10 (reducció de les desigualtats), 1 (fi de la pobresa), 5 (igualtat de gènere) i 17 (aliances per assolir els objectius).

Concretament, l'estudi remarca, entre altres impactes, que La Fageda ofereix feina digna i plena de sentit a 170 persones en risc d'exclusió i n'atén un total de 285, que més del 60% dels directius de La Fageda són dones i que l'entitat manté aliances tant amb organismes públics (hospitals, serveis socials, ajuntaments, universitats...) com privats (empreses, associacions, fundacions, etc.).

La Fageda va ser creada a Olot l'any 1982 i cinc anys més tard es va traslladar a la finca actual, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. En aquestes instal·lacions desenvolupen activitats agropecuàries i industrials amb l'objectiu d'oferir feina digna a persones amb vulnerabilitat i per a discapacitats.