Els tres regidors de Junts per Catalunya Riudaura -Miquel Puig, Eduard Catalina i Maria Comerma- han fet balanç del primer any i mig de mandat en una roda de premsa durant la qual han reclamat a l'equip de govern «un canvi de model en la gestió i administració del consistori. «Nosaltres tenim el compromís de retre comptes amb els ciutadans i també de no fer una oposició negativa, sinó constructiva, aportant la nostra opinió i propostes per tirar endavant el dia a dia del poble. Ara bé, cal que se'ns escolti, i demanem ser tinguts en compte en la presa de decisions», ha explicat Miquel Puig.

Junts per Catalunya Riudaura demana, entre d'altres qüestions, focalitzar les ajudes i el suport a polítiques per fer front a l'impacte social i econòmic de la covid-19(i que estiguin recollides en les ordenances fiscals i el pressupost de 2021), establir un model de participació amb comissions informatives prèvies als plens municipals o planificar les inversions de manera quadrianual (depuradora, centre cívic, ajuntament o antigues escoles).

El grup també posa l'accent en l'execució del centre cívic, aprovada per referèndum i tramitada per l'anterior equip de govern, i en la necessitat de planificar-ne els usos com a element social i dinamitzador municipal. Els regidors subratllen, a més, la necessitat d'una major transparència, per exemple en la gestió urbanística del POUM, per tal de facilitar bones polítiques d'habitatge.