Un conductor va caure dimecres al vespre al riu Ter, al passallís de Sobrànigues, entre Sant Jordi Desvalls i Flaçà. Els dos ocupants del vehicle van poder sortir pel seu propi peu i van resultar il·lesos. El passallís es va reobrir completament al trànsit rodat el 6 de novembre després de ser reparat. Estava tancat des del gener pels danys causats pel temporal Gloria.

El vehicle es va accidentar poc abans de les onze de la nit. A les 22.51 es va rebre l'alerta que un cotxe havia caigut al riu.

El turisme, de la marca BMW, va trencar alguna de les pilones i va precipitar-se a la part central del passallís. Va quedar bolcat. El punt on va caure és poc profund i tampoc hi ha actualment massa aigua al riu.

Al lloc s'hi van desplaçar dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i una patrulla dels Mossos d'Esquadra. En arribar, els dos ocupants, es trobaven fora del cotxe. Havien pogut sortir pel seu propi peu i, segons han informat, estaven il·lesos.

Els Mossos van posar bandes a les pilones per on havia caigut el vehicle que avui continuava al riu a l'espera de ser retirat.

Això ha atret la curiositat de veïns de la zona que n'han vist caure molts en els últims anys. Segons deien, és el primer vehicle que s'accidenta després que el passallís s'hagi reobert al trànsit el 6 de novembre.

Des del mes de gener estava tancat. El temporal Gloria va danyar l'estructura i durant mesos s'ha estat a l'espera de portar-hi a terme les obres necessàries per reparar-lo. Això ha generat una problemàtica als veïns de les poblacions a banda i banda del riu que l'utilitzen pels seus desplaçaments. Un viatge de Sant Jordi Desvalls a Flaçà es realiza en deu minuts. Sense el passallís es converteix en mitja hora i obliga a utilitzar les carreteres C31 que uneix Verges i la Bisbal o la C66 de Celrà.

A finals de setembre van començar les obres de reparació. Fins llavors uns blocs de formigó impedien el pas de vehicles però continuaven utilitzant vianants, ciclistes o motos.

Reobert al trànsit

Els treballs van acabar a finals d'octubre i, segons va informar l'Ajuntament de Flaçà, es va anar obrint de forma gradual mentre es feien proves de resistència del formigó. Primer es va permetre circular a vianants, bicicletes i motos. Finalment el 6 de novembre es va reobrir a tota mena de trànsit rodat.

La reparació ha permès que torni la circulació pel passallís i s'ha millorat l'asfaltatge. El pas, però, no s'ha enlairat i, per tant, persistirà la problemàtica que generen les crescudes del riu que impedeixen circular-hi. Des de fa anys els veïns esperen una solució definitiva.