El nombre de gironins ingressats per coronavirus Ahir, per segon dia consecutiu, la xifra va baixar: Salut en va registrar onze menys. De moment, sembla que s'allunya del llindar de 300, xifra que havia superat amb escreix durant el pic de la segona onada. D'altra banda, el nombre de crítics també va baixar i es va tornar a situar per sota de la seixantena (59).

Salut va notificar una trentena menys de casos que el dia anterior i tres morts menys. De les defuncions d'ahir, sis han tingut lloc a hospitals o centres sociosanitaris i el restant encara no s'ha classificat.

Com a contrapunt, la velocitat de propagació del virus va tornar a pujar per segon dia consecutiu. Es tracta d'una mala notícia ja que és l'indicador que mesura la reproducció del contagi. Tot i així, es manté per sota de 0,8, un dels objectius fixats per Salut per iniciar la desescalada.

La taxa de confirmats per PCR és de 239,52 per cada 100.000 habitants i la incidència a 14 dies de 635,32. La taxa de positivitat de les proves és del 9,42% i la mitjana d'edat dels positius diagnosticats la darrera setmana puja lleugerament fins als 41 anys. La mitjana de tota la pandèmia és de 43.

Millora als hospitals catalans

D'altra banda, els hospitals de Catalunya comencen a notar menys afluència de pacients de COVID-19 i disminueixen els malalts ingressats a planta i a les UCIs, malgrat que el virus encara ha contagiat 2.124 persones en les últimes 24 hores i s'han notificat 68 morts més a causa de la malaltia.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades per Salut, la velocitat de propagació del virus (Rt) va estancar ahir el seu descens i es va mantenir en 0,76, igual que dimecres, mentre que el nombre d'hospitalitzats és de 2.402, un total de 83 menys que el dia anterior, dels quals 574 estan greus a l'UCI -22 menys.

El risc de rebrot del coronavirus (EPG), índex de creixement potencial de l'epidèmia, segueix descendint i ahir va baixar dels 400 punts i es va situart en 390 -15 menys que dimarts-, un risc similar al que hi havia el 9 d'octubre i lluny del màxim de 1.046 punts que es va assolir el 23 d'octubre, tot i que aquest indicador encara assenyala un perill extrem ja que a partir de 100 es considera un risc alt. La corba epidèmica, segons l'indicador d'EPG, assenyala que l'epidèmia està descendint molt més lentament que l'ascens que va iniciar el 12 de juliol, quan es van superar els 100 punts EPG.

Segons Salut, el nombre total d'infectats confirmats amb tota mena de proves des de l'inici de l'epidèmia és de 322.844, dels quals 2.124 -un nombre similar al de dimarts- han estat diagnosticats en un dia.

Catalunya també va sumar 68 defuncions pel virus.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus