Empresa i Coneixement ha atorgat a Caldes de Malavella (la Selva) el distintiu de Ciutat amb caràcter i a Arties (Vall d'Aran) el de Poble amb encant amb la voluntat de reconèixer la seva tasca a favor d'un turisme de qualitat, diversificat i desestacionalitzat, tal com marca el Pla estratègic de turisme de Catalunya i el Pla de màrqueting. A més, aquest departament també ha distingit amb la marca turística de Barris i Viles Marineres l'Estartit (Baix Empordà), Cambrils (Baix Camp), l'Ampolla (Baix Ebre) i el barri del Serrallo de Tarragona. L'acte d'entrega d'aquests reconeixements s'ha fet aquest divendres pel YouTube de Turisme des de l'Ajuntament de Cambrils i ha comptat amb la intervenció dels alcaldes dels municipis certificats.

Durant l'acte, el director general de Turisme, Octavi Bono, ha agraït la doble contribució que fan aquests municipis "per a un millor posicionament de la vostra realitat i estimular la demanda i per valoritzar tot el territori i tot el nostre sector". Bono ha explicat que "aquests municipis són la millor representació possible del que pot oferir el territori català, compten amb un patrimoni cultural, natural i paisatgístic abundant i singular i ofereixen infinitat de possibilitats al turista".

Els comitès d'experts formats per reconeguts professionals de diferents àmbits i també de l'ACT, és l'encarregat d'avaluar i validar les sol·licituds d'accés a les marques d'aquelles ciutats i pobles que compleixen els requisits per obtenir alguna d'aquestes certificacions.

La certificació Barris i Viles Marineres s'adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. La marca Ciutats i Viles amb Caràcter és una de les apostes per la promoció del turisme urbà. I la distinció de Pobles amb Encant reconeix aquells municipis que ofereixen al turista una proposta perquè conegui la seva diversitat i riquesa cultural i paisatgística, més enllà dels principals pols d'atracció turística.