El Jutjat social número 1 de Figueres ha donat la raó a l'Ajuntament de Figueres amb relació a l'ERTO sobre la meitat de la plantilla durant l'estat d'alarma. L'expedient no va ser admès pel Departament de Treball i ara el jutjat tomba aquesta decisió.

L'Ajuntament va presentar un ERTO per causa de força major per al personal que no podia realitzar les seves tasques de treball habituals.

L'ERTO es va presentar d'acord amb el Comitè d'Empresa de Fisersa i afectava la meitat de la plantilla (49 treballadors). L'expedient no va ser admès pel Departament de Treball. Es va presentar al principi de la primera onada de la pandèmia per part de l'Ajuntament.

Fisersa va demandar deixar sense efecte la resolució d'inadmissió de l'ERTO i ara el jutjat social número 1 de Figueres ha deixat sense efecte aquesta inadmissió.

Falta de suport de l'oposició

El vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, explica que «aquesta sentència favorable dona la raó a Fisersa i, per tant, que sigui l'Estat qui assumeixi la part del sou dels treballadors afectats per l'ERTO» i ha afegit que estan satisfets i que «vam trobar a faltar el suport polític de l'oposició».

Fisersa és l'empresa de serveis municipal que s'ocupa del tractament i del subministrament d'aigua potable, del servei de clavegueram, del tractament d'aigües residuals, del transport urbà, de la gestió de les zones blaves i verdes d'aparcament i del servei de grua de Figueres.

La sentència del Jutjat Social número de Figueres és ferma i contra aquesta ja no es pot recórrer.