La Biblioteca Comarcal de Blanes ha obert el termini per participar en la 12a edició del Concurs Literari Bolleré, que guardona els millors relats breus escrits per joves. Fins d'aquí a dues setmanes, el dissabte 5 de desembre, hi ha temps per poder presentar els originals al concurs. L'organitza l'Ajuntament de Blanes a través de la Biblioteca Comarcal, i té l'objectiu de promoure els valors culturals de la literatura, així com incentivar la creació literària entre els joves.

El concurs està adreçat a un ampli ventall d'edats, ja que abasta des dels 12 fins al 25 anys, aplegades en dos principals grups per edats. La Categoria A és per a joves de 17 a 25 anys, i la Categoria B, a nois i noies que tinguin entre 12 a 16 anys. La temàtica dels treballs és lliure, i es poden escriure en llengua catalana i castellana.

Hi ha quatre principals guardons al Concurs Bolleré, que seleccionen un primer premi i un finalista per a cadascuna de les dues categories. En la Categoria A per a joves de 17 a 25 anys el primer premi està dotat amb 500 ?, així com 150 ? per al finalista; i en la Categoria B per a joves de 12 a 16 anys el primer premi es guardona amb 200 ?, i amb 50 ? el relat triat com a finalista.

La proclamació del veredicte del jurat i també el lliurament de premis es farà en un acte públic que tindrà lloc a la Biblioteca Comarcal de Blanes el 29 de gener de l'any vinent. L'esdeveniment formarà part dels actes de celebració de l'aniversari de la «Biblioteca Jove».

Val a dir, per últim, que els treballs presentats tindran la propietat dels seus autors i autores, tot i que el consistori també es reserva els drets d'edició sobre les obres presentades o premiades.