El Consell Comarcal de l'Alt Empordà destinarà 1,5 milions a la compra d'un edifici i adequació. És un dels projectes inclosos al pressupost del 2021 que es portarà al ple dimarts i que ascendeix a un total de 34, 6 milions d'euros, 7 milions dels quals en inversions. La construcció d'una gossera comarcal amb 850.000 euros a Pedret i Marzà resoldrà un tema que fa anys que s'arrossega. També es destinen uns 4,8 milions en millores al Centre de Tractament de Residus.

L'edifici del Consell Comarcal al carrer Nou s'ha quedat petit i es preveu l'adquisició i adequació d'un edifici per a l'ampliació. No figura com a tal al pressupost perquè ja estava consignat el 2020. Segons ha informat el Consell, el nou edifici ha de permetre reagrupar alguns serveis repartits en diferents oficines. Per comprar l'edifici es destinen 1.150.000 euros i per a la rehabilitació, 400.000 euros. S'espera portar a terme les actuacions durant l'any vinent i que entri en servei l'equipament el 2022.

El pressupost respecte al 2020 s'ha rebaixat un 9,37% per la finalització de les obres al Centre de Tractament de Residus (CRT) de Pedret i Marzà. Tot i això, el centre s'emporta la major inversió.

En total es preveu invertir-hi 3.018.950 euros per a un nou edifici de serveis administratius i comunicació ambiental, així com una central de deixalleries i el tractament de voluminosos. Altres licitacions previstes estan relacionades amb el subministrament d'equips per a la deixalleria, el centre de voluminosos i de mobiliaris i altres equips per a l'edifici administratiu comportant un pressupost d'1.603.589,3 euros que s'executaran de forma immediata, han informat. També es licitarà la desgasificació d'un vas de l'abocador per un pressupostde 250.000 euros.

Una altra de les inversions que s'hauria d'engegar l'any vinent és la construcció d'un nou centre d'acollida d'animals que ha de permetre tancar les instal·lacions a Figueres.

Centre d'acollida d'animals

El projecte té un cost de 830.324,97 euros amb un termini d'execució que s'iniciaria el segon semestre del 2021 i que estaria acabat el 2022.

Tindrà capacitat per a uns 300 gossos i una quarantena de gats i comptarà amb altres serveis com un registre d'animals de companyia, tramitació de llicències de gossos perillosos, recollida d'animals abandonats, accions de sensibilització o xerrades. Ocuparà una superfície de més d'11.000 metres quadrats i comptarà amb un edifici de serveis, un mòdul amb gàbies i un pati exterior.

Contempla altres projectes com un pla de reactivació socioeconòmica en l'àmbit de l'ocupació amb un import de 103.200 euros.

Al conjunt del pressupost hi ha tres projectes més que s'executen amb fons europeu que s'havien de finalitzar aquest any, però que s'han allargat perquè s'ha ampliat el termini d'execució per la pandèmia. Aquests projectes són el de «foment i desenvolupament del patrimoni natural cultural de l'Alt Empordà», que es cofinança en un 50%, «Especialització i competitivitat territorial Costa Brava Pirineu de Girona: natura, cultura i intel·ligència en xarxa», tambécofinançat al 50% pel PO FEDER, i el projecte BiciTransCat.

La presidenta del Consell Comarcal, Sònia Martínez, ha remarcat que «en un moment de crisi econòmica i social com el que vivim, cal remarcar aquest esforç inversor en obra pública que executarà la nostra institució a partir d'ajudes procedents de la Generalitat i de fons propis».