La Policia Local de Palafrugell va poder reduir un home de 54 anys amb problemes de salut mental importants, que va tenir un brot psicòtic a casa seva, al carrer Sant Isidre, ahir al matí. L'individu es va atrinxerar dins del garatge amb un rifle de caça major i diverses armes, després d'agredir el seu germà.

El germà, que és qui va informar la policia municipal, va esmentar que, a banda d'aquest rifle de gran calibre, l'home també estava en disposició de tres armes semiautomàtiques del calibre 22, tres pistoles de diferents calibres, diversos matxets i també punyals de cacera.

Fins al lloc dels fets, s'hi van acostar dues patrulles de policia, una ambulància medicalitzada del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i, posteriorment, també s'hi van desplaçar dues dotacions de Mossos d'Esquadra, segons ha informat l'Ajuntament de Palafrugell a través d'un comunicat.

Els agents van procedir a tallar diversos carrers dels voltants per així garantir la seguretat dels mateixos vianants. Després, es van posicionar de forma estratègica amb escuts balístics i altres elements de seguretat davant la casa. L'objectiu era evitar que aquesta persona sortís del garatge, on s'havia quedat amb les armes, i pogués realitzar alguna acció violenta o perillosa.

A dos quarts de dotze del matí, l'individu va sortir al carrer per veure com estava la situació. Aprofitant aquest fet, els agents el van reduir i el van immobilitzar perquè el metge li pogués subministrar un sedant i preparar el seu trasllat. Finalment, l'home va ser enviat al centre de Santa Caterina, a Salt.

Un cop el garatge va ser desallotjat, els efectius de Mossos d'Esquadra van intervenir un total de quatre armes llargues, tres pistoles i vuit carregadors, així com les cinc armes blanques de grans dimensions, com ara punyals de cacera.