La militància del Jovent Republicà de la circumscripció de Girona ha escollit Anna Tresserras com a candidata a les eleccions del 14 de febrer. Ahir van ratificar la decisió, que es va prendre al Congrés del 14 de novembre. Tresserras, de 23 anys i politòloga, és militant des del 2013 al seu municipi, Caldes de Malavella, i va ser coordinadora d'Alternativa UPF. Actualment, és secretària d'Acció Política de Comarques Gironines i presidenta del concurs de música jove Destaca't.

Des del Jovent Republicà també es va escollir Arnau Benac, actualment el seu regidor més jove, a Quart, i Coral Moli, de Sant Joan les Fonts i estudiant d'Història i Matemàtiques a la Universitat de Barcelona. L'ordre de les llistes, que s'acabarà de consensuar amb Esquerra Republicana de Comarques Gironines, seguirà estrictament el format de llista cremallera amb la voluntat d'aconseguir la paritat a les institucions, segons han informat en un comunicat.

Durant el Congrés, Tresserras va manifestar que «el jovent som dels principals afectats de la crisi social i econòmica que estem vivint»,i va afegir que «és el moment d'estar al carrer però també a les institucions per blindar un canvi de paradigma».

Pau Morales, actual portaveu, ha estat l'escollit per encapçalar la llista juvenil a escala nacional. Morales té 26 anys i és graduat en Història per la Universitat de Barcelona. També és soci d'Òmnium Cultural i l'ANC. Durant el mandat 2015-2019 va ser

tinent d'alcalde del seu municipi.