22 de novembre de 2020
22.11.2020
Diari de Girona

El Govern ultima un nou mecanisme d'ajuts als autònoms

Els sol·licitants podran introduir les dades durant diversos dies i l'ordre de les peticions no serà determinant

21.11.2020 | 23:56
El Govern ultima un nou mecanisme d'ajuts als autònoms

El Govern ultima un nou mecanisme per a la concessió d'ajuts econòmics als autònoms, basat en un registre previ, després de la polèmica per la convocatòria anterior, en què les prestacions s'adjudicaven per concurrència no competitiva i amb adjudicació per ordre de presentació.

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i els consellers Chakir El Homrani i Jordi Puigneró es van reunir ahir al matí per continuar treballant en el disseny del nou sistema, que vol facilitar l'accés a noves ajudes econòmiques. Els autònoms podran inscriure's al registre, que estarà obert durant diversos dies. L'ordre en què es registrin no serà determinant en la concessió dels ajuts.

El registre funcionarà com un sistema d'inscripció prèvia. Sobre aquesta inscripció, i en base als criteris corresponents, el Govern podrà procedir més àgilment al repartiment de les ajudes. El mecanisme encara s'està treballant i el Govern té intenció de portar-ho en el pròxim consell executiu, dimarts vinent, i activar-ho en els propers dies. De fet, un cop perfilat el mecanisme, el segon pas serà el disseny de les ajudes. Està previst reunir el Consell de Treball Autònom.

A la reunió d'ahir també hi van assistir, des del despatx del vicepresident, el secretari general de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, Albert Castellanos, i la secretària d'Economia, Natàlia Mas. Hi van participar, per videoconferència, els secretaris generals dels departaments implicats.

El conseller de Treball, Chakir el Homrani, ja va descartar tornar a utilitzar el sistema de concurrència competitiva, en què els primers que trameten sol·licituds són els primers que reben compensacions. El seu departament va anunciar dimecres passat que aturava tots els ajuts que s'atorguen per ordre de presentació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook