24 de novembre de 2020
24.11.2020
Diari de Girona

CaixaBank i Càritas tornen amb la campanya «L'Arbre dels somnis»

La iniciativa té l'objectiu de fer realitat els desitjos nadalencs d'infants en situació de pobresa

23.11.2020 | 23:48
CaixaBank i Càritas tornen amb la campanya «L'Arbre dels somnis»

CaixaBank i Càritas tornen a engegar a Girona la campanya solidària «L'Arbre dels Somnis», que repartirà regals a 366 infants en situació de pobresa al territori. L'objectiu principal de la quarta edició de la campanya és fer possible el desig de nens i nenes que difícilment podran tenir regals per Nadal a causa dels escassos recursos econòmics de la seva família.

Juntament amb la col·laboració del programa CaixaProinfància, els infants beneficiaris de la iniciativa han plasmat en una carta els regals que els agradaria rebre per aquestes dates tan assenyalades. El destí de les cartes seran el gairebé un centenar d'oficines de CaixaBank de les comarques gironines. Aquests desitjos es col·locaran a un arbre de Nadal, fet de cartó, que restarà a l'abast de clients i empleats, que podran sol·licitar una de les cartes i, d'aquesta manera, contribuir a fer realitat el desig expressat pel petit. Un cop el paquet estigui preparat, s'haurà de lliurar en la mateixa oficina on es va rebre la carta, amb termini fins a l'11 de desembre.

Una xifra en augment

L'edició d'enguany de «L'Arbre dels Somnis» s'emmarca en el context de la crisi provocada per la covid-19. La pobresa de famílies i nens i nenes en situació de vulnerabilitat s'ha agreujat i, a més, s'està estenent a famílies que fins ara no patien privacions. Actualment, hi ha 2,1 milions d'infants espanyols afectats, la tercera taxa més gran de tota la Unió Europea, després de Romania i Bulgària. Segons dades de Save the Children, el percentatge de menors en situació de pobresa ha crescut a Espanya un 15% des del març i, a tancament del 2020, un de cada tres podria veure's en aquesta situació.

Per aquesta raó, Dolors Puigdevall, directora de Càritas Girona, anima la gent a participar. «El desig que demanen més nens és que s'acabi la pandèmia, els nostres infants potser són els primers que accepten la realitat», argumentava Puigdevall.

A Girona, les cartes escrites pels infants es poden recollir des d'aquest dilluns en les 94 oficines de CaixaBank de les comarques gironines i s'ampliarà a 2.000 poblacions de tot Espanya. L'acció es desenvolupa en col·laboració amb els serveis socials de l'Ajuntament de Vidreres, Càritas Girona, Càritas l'Escala, Càritas la Bisbal, Càritas Lloret, Càritas Roses, Càritas Torroella-Verges, Casal dels Infants, Crae Sant Feliu-Fundació Resilis, Creu Roja Palamós, Espai Garbuix, Fundació Heka, Ksameu, Salesians Girona i Suara.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit