La revista alemanya Caravaning ha publicat que la meitat dels deu càmpings pels quals aposta a Espanya es troben a les comarques gironines i quatre d'ells estan en els primers llocs, segons ha indicat l'Associació Càmpings Girona aquest dimarts.

El reconeixement europeu arriba a través de la publicació anual de la Federació Alemanya de Fabricants de Caravanes i Autocaravanes, que distribueix cada any aquesta revista amb una tirada de 250.000 exemplars.

Els cinc càmpings gironins que es destaquen en aquesta ocasió són: Aquarius, de Sant Pere Pescador en la primera posició; Les Medas, de Torroella de Montgrí en el segon lloc; l'Àmfora, de Sant Pere Pescador situat en el tercer lloc del rànquing; La Balena Alegre, de Sant Pere Pescador en la quarta posició, i Les Dunes, també de Sant Pere Pescador situat en vuitena posició.

Adaptant-se al difícil context, els càmpings gironins han invertit per a poder obrir aquesta temporada 1,6 milions d'euros en mesures de prevenció anti-Covid, formació, conscienciació i certificació dels plans de contingència i protocols de seguretat dels establiments.

D'altra banda, la majoria de càmpings han obtingut certificats com el Safe Tourism o similars i "la bona preparació del sector en mesures sanitàries ha afavorit la satisfacció dels clients", segons afegeix l'escrit.