Creu Roja atén cada any unes 400 dones per violència de gènere a les comarques gironines. És per això que l'organització ha intensificat els projectes per donar suport psicosocial i acompanyament a les dones que són víctimes de violència, així com accions d'oci terapèutic per ajudar a la recupearció emocional dels seus fills i filles. En aquest context, Creu Roja Joventut ha llançat la campanya No tot s'hi val per sensibilitzar sobre la violència de gènere i oferir eines que permetin detectar conductes violentes dins la parella.

Només durant els sis primers mesos d'aquest any -molt marcat per la crisi del coronavirus i el confinament-, Creu Roja ha atès, a les comarques de Girona, 420 dones a través del Servei Telefònic d'Atenció i Protecció per a Víctimes de Violència de Gènere-Atenpro. Al conjunt de Catalunya, la xifra ascendeix fins a 3.831.

Segons assenyalen des de Creu Roja, la pandèmia de la covid-19, amb els mesos de confinament, l'aïllament social i la restricció de mobilitat, ha agreujat la situació de violència i ha incrementat la intensitat de les agressions vers les dones, però també contra els seus fills i filles. Tot i així, les denúncies han disminuït un 10,3% respecte al mateix període. Des de l'organització humanitària, però, s'ha constatat un augment de dones grans que, per primera vegada, s'han atrevit a denunciar aquesta situació.