La companyia gironina TEISA que connectaran diàriament les comarques de Girona amb poblacions transfrontereres del sud de França i possibilitarà l'enllaç amb Perpinyà previ transbord.

Mitjançant el projecte europeu ConnECT, que té com a socis la Generalitat, la Regió d'Occitània i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals, es posaran en marxa tres recorreguts en tots dos sentits. La línia C3 passarà per Figueres, la Jonquera Els Limits, el Pertús i El Voló, la C4 unirà la capital empordanesa amb Maçanet de Cabrenys, Costoja i Sant Llorenç de Cerdans, i la C5 transcorrerà per Camprodon, Molló, Prats de Molló i La Presta.

«Nova aposta» pel territori

El director-gerent de TEISA, Àlex Gilabert, explica que és «una nova aposta» pel territori, «ja que, fins ara, la connexió regional amb autocar transfronterer entre Catalunya i França era inexistent». «Al mercat ja hi ha línies internacionals, però la majoria són de llarga distància», afegeix Gilabert, satisfet que les poblacions gironines frontereres puguin desplaçar-se als «municipis veïns francesos en transport públic». «Per què no anar a comerços de la Jonquera en autocar des de Perpinyà o El Voló? Ara, serà possible», assenyala el director-gerent de TEISA.

Per a la companyia, serà la primera experiència internacional en transport regular i, com a exemple de temps de trajecte, el que va de Figueres a Perpinyà, amb transbord al Voló, serà d'una hora i mitja.