26 de novembre de 2020
26.11.2020
Diari de Girona

La velocitat de propagació i el risc de rebrot segueixen a la baixa a Girona

Hi ha 244 hospitalitzats, tres menys que en l'últim balanç

26.11.2020 | 12:00
La velocitat de propagació i el risc de rebrot segueixen a la baixa a Girona

El risc de rebrot a la regió sanitària de Girona segueix a la baixa fins als 289 punts, 8 punts menys que ahir. Una millora important respecte a la setmana del 9 al 15 de novembre, que era de 460.

La velocitat de propagació (Rt) torna a baixar una centèsima i se situa en 0,76 (0,80 en l'interval anterior). Després que la setmana anterior aquest indicador mostrés un petit repunt, ja fa 3 dies que torna a baixar.

La taxa de confirmats per PCR és de 161 per cada 100.000 habitants i la incidència a 14 dies de 402.

El l'últim balanç del Departament de Salut, s'han declarat 190 casos més de coronavirus confirmats per PCR i test d'antígens. Des de l'inici de la pandèmia s'han detectat 32.207 positius i pugen a 34.954 si es tenen en compte totes les proves.

En les últimes 24 hores no s'ha declarat cap nova mort per covid a la regió de Girona, i el balanç total segueix en 1.017 defuncions. Entre el 16 i el 22 de novembre es van declarar 41 defuncions, 45 la setmana anterior.

També segueixen a la baixa els ingressats als hospitals gironins. Actualment hi ha 241 persones ingressades, tres menys que en el balanç anterior. Els ingressats en l'últim interval van ser 257, pels 309 de la setmana anterior.

Puigcerdà, Manlleu i Santa Perpètua de Mogoda, municipis amb més risc de rebrot

Santa Perpètua de Mogoda és el municipi català amb més risc de rebrot, amb 910. En segona posició hi ha Puigcerdà, amb 838 i en tercera Manlleu, amb 773. En paral·lel, les tres localitats amb major velocitat de contagi són Esparreguera (2,47), Santa Perpètua de Mogoda (2,19) i Premià de Mar (1,49). Pel que fa a la incidència acumulada a 14 dies, destaquen Puigcerdà (799), Manlleu (756) i Banyoles (795).

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook