A la regió sanitària de Gironai malgrat que diverses dades es disparen en dies puntuals, la tendència a una setmana vista és positiva. De fet, ahir va ser el primer dia dels últims 15, que no es va sumar cap mort covid-19

Els casos confirmats per PCRs i tests d'antígens (TA) acumulats són 32.207 i pugen a 34.954 si es tenen en compte totes les proves, fet que significa que en les últimes 24 hores s'han declarat 195 nous positius. Des de l'inici de la pandèmia han mort 1.107 persones en aquest territori, les mateixes que fa 24 hores, una situació que no es produïa des del 10 de novembre passat. Entre el 16 i el 22 de novembre es van declarar 41 defuncions, 45 la setmana anterior.

El risc de rebrot ha baixat fins als 289 punts (-8), mentre que la setmana del 9 al 15 de novembre era de 460. L'Rt baixa una centèsima i se situa en 0,76 (0,80 en l'interval anterior). La taxa de confirmats per PCR és de 161 per cada 100.000 habitants i la incidència a 14 dies de 402.

Baixada d'ingressats

Hi ha 241 ingressats, tres menys que en el balanç anterior i a l'UCI també es produeix una petita davallada amb dos crítics menys que el dia anterior. Actualment hi ha 43 pacients en estat crític. Els ingressats en l'últim interval van ser 257, pels 309 de la setmana anterior.

Santa Perpètua de Mogoda és el municipi català amb més risc de rebrot, amb 910. En segona posició hi ha Puigcerdà, amb 838 i en tercera, Manlleu, amb 773. Pel que fa a la incidència acumulada a 14 dies, destaquen Puigcerdà (799) en primer lloc, i Banyoles (795) en tercera posició.

Cribratges a Figueres

Precisament Banyoles, juntament amb Olot, és un dels primers municipis gironins on s'han iniciat els tests massius a la població i on ahir es van fer 647 i 757 proves, respectivament. I la capital alt-empordanesa serà la propera. El Departament de Salut de la Generalitat començarà a fer cribratges intensius a la ciutat a partir de dilluns per detectar casos asimptomàtics en la població major de 16 anys.

Ho va confirmar ahir l'alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, que va explicar que encara s'estan acabant de tancar els punts on es realitzaran previsiblement durant cinc dies en cinc espais de la ciutat, entre ells el Teatre Jardí.

De fet, ahir el director dels sectors Gironès Nord i Pla de l'Estany, i Selva Interior del Catsalut, Salvador Campasol, ja va avançar durant l'inici dels cribratges a Banyoles i Olot que es plantejaven estendre'ls a Figueres i Palafrugell. En aquesta segona població, però, de moment no estarien previstos. Figueres té un risc de rebrot de 384 i l'RT se situa en el 0,73. El percentatge de proves positives es troba en el 8,19%.

Agnès Lladó va dir que tot i que les xifres a la ciutat han anat a la baixa en les darreres setmanes, la situació hospitalària «no és la mateixa que al juny» quan es van aixecar les primeres restriccions a la sortida de la primera onada i va demanar prudència a la població.