Dos regidors de la CUP a l'Ajuntament de Navarcles (Bages) i Sant Pere de Riudebitlles (Penedès) investigats pel tall del Tsunami Democràtic a la Jonquera entre l'11 i el 12 de novembre del 2019 han decidit «desobeir»i es van negar ahir a entrar al jutjat de Figueres a declarar. Són dues de les 25 persones que estaven citades per declarar davant del jutge, en la macrocausa que suma 197 encausats per desordres públics i danys.

El regidor de Sant Pere de Riudebitlles i conseller comarcal, Isaac Ruana, assegura que la decisió vol «denunciar la deriva psicòpata de l'Estat espanyol» i qualifica la causa de «macroprocés judicial sense lògica ni sentit».

Els dos regidors són de l'Ajuntament de Navarcles Ylènia Morros i l'edil de l'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles i conseller comarcal Isaac Ruana.

Una quarantena de persones es van concentrar davant dels jutjats per donar suport a la nova tanda de declaracions. En una roda de premsa a les portes del jutjat, Morros ha dit que es tracta d'una decisió «conscient» perquè no reconeixen la «legitimitat» dels actes dels quals els acusen i perquè «és la forma més directa i clara de demostrar el nostre rebuig a la repressió». Per la seva banda, Ruana ha animat altres «companys i companyes electes» a «prendre partida d'aquesta desobediència». Estava previst que la resta dels investigats citats aquest divendres es neguin a declarar davant del jutge que instrueix el cas.