Connexions il·legals i cultius de marihuana. És el que es van trobar ahir una vegada més en un control de frau elèctric al barri del Culubret de Figueres. L'operatiu s'ha tancat amb 120 inspeccions i 15 connexions il·legals. Una vegada desconnectat el consum ha baixat un 94%. D'altra banda, l'Ajuntament ha advertit que estudia denunciar la companyia, segons ha informat ACN, per una situació que es considera insostenible.

Durant l'operatiu portat a terme ahir al matí es van fer dues entrades al número 8 i 18 del carrer Francesc Jiménez. En un dels edificis se sospitava que hi havia un cultiu però en entrar a l'interior el van trobar desmantellat. A un segon habitatge es van trobar 233 plantes de marihuana, 19 focus, 19 transformadors, 4 splits d'aire condicionat, 2 filtres i 2 ventiladors.

Tècnics de la companyia, acompanyats de Guàrdia Urbana i Mossos van participar en l'operatiu per al control habitatges per detectar i retirar les connexions il·legals. L'operatiu es va posar en marxa a primera hora del matí en un dels barris del sector oest amb 120 inspeccions a habitatges. Els veïns estan tips dels talls de llum, que són gairebé diaris.

Per això continuaran les protestes per reclamar que es resolgui un tema que asseguren que fa deu anys que dura. Van començar a protestar fent soroll amb cassoles al vespre entre setmana. La protesta s'ha traslladat al cap de setmana perquè hi puguin participar més veïns. Demà a la tarda es preveu portar a terme una acció.

D'altra banda, l'Ajuntament va anunciar que estudia presentar la denuncia contra Endesa per «no prestar correctament el servei» al Culubret. El vicealcalde, Pere Casellas, informava, segons ACN, que estan treballant amb diversos despatxos d'advocats per estudiar la denúncia.

La companyia ha insistit en què es continuen fent controls i que la problemàtica recau en el frau elèctric.