28 de novembre de 2020
28.11.2020
Diari de Girona

El PDeCAT reivindica una «veu pròpia» des de la nova seu a Girona

Àngels Chacón i David Bonvehí van inaugurar ahir el local del partit a la ciutat, a l'espera dels resultats de les primàries per escollir candidat Condiciona el vot als pressupostos a «més autonomia» i «més reconeixement»

28.11.2020 | 00:32
Chacón, Bonvehí i membres del PDeCAT a Girona, ahir, al nou local.

El PDeCAT condiciona el vot als Pressupostos Generals de l'Estat a inversions concretes, més autogovern i el reconeixement de Catalunya com a «pol d'atracció» en innovació i recerca. El partit reivindica que té «veu pròpia» i no comparteix el «no a tot»: «Parlem per nosaltres mateixos, en clau de partit». La candidata a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, va subratllar ahir, durant la inaugurció del nou local del partit a Girona, que el PDeCAT serà «a totes les taules de negociació que faci falta» per aconseguir el màxim de recursos per a Catalunya. El president de la formació, David Bonvehí, va reclamar a Pedro Sánchez que mogui fitxa abans de l'executiva del partit de dilluns, quan decidiran el vot. Bonvehí sosté que s'ha de «millorar» la inversió de 2.300 milions prevista.

«Demanem gairebé una triple acceptació», va dir Bonvehí, que va remarcar que el PDeCAT donarà suport als PGE si el Govern espanyol accepta els eixos de les esmenes del partit. D'entrada, sosté que «no pot ser» que Catalunya no compti amb «inversions concretes» per al territori: «Hi ha d'haver inversions claríssimes». També emmarca la negociació dels pressupostos en la configuració de la relació entre Catalunya i Espanya. «La Generalitat ha de tenir més competències de les que té actualment i que són reclamacions històriques, com ara en matèria d'infraestructures o universitats», ha dit. El tercer eix pivota en situar Catalunya com a «pol d'atracció» en innovació i recerca i reconèixer-la com a «regió pionera» en ciència, tecnologia i coneixement. «Si ens plantegem sortir del no, a part de millorar els 2.300 milions previstos, hi ha la vessant d'aprofundir en la relació entre Catalunya i Espanya. No només és una qüestió de diners, sinó de reconeixement de Catalunya com a concepte», va afegir Bonvehí.

En aquesta línia, Chacón va apuntar que el debat se «simplifica» en determinar «a quant es venen aquests vots» per donar suport als PGE. I en aquest sentit, va afirmar que la situació actual, amb una crisi econòmica i social «galopant» com a conseqüència de la pandèmia, exigeix els partits a actuar «amb responsabilitat» per trobar solucions per a la ciutadania. «Això no vol dir que renunciem a una qüestió tan important com és la independència. Sense renunciar a res, volem ser responsables de la gestió i acceptar totes les mesures que ajudin la ciutadania», va apuntar. «Per respecte a tota la gent que ho passa malament, ens trobaran negociant i exigint tants recursos com siguin possibles per a Catalunya, aquesta és la diferència», va dir Chacón, que va criticar la postura del «no a tot». «Nosaltres tenim veu pròpia», va reivindicar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook