30 de novembre de 2020
30.11.2020
Diari de Girona

Justícia posa en marxa el nou Jutjat de Família a Girona

?Ocuparà l'espai del Mercantil, que passa al Palau de Justícia ?És una llarga demanda del sector a la demarcació per descongestionar l'actual

29.11.2020 | 23:01
Justícia posa en marxa el nou Jutjat de Família a Girona

El Departament de Justícia posa en marxa avui dilluns el segon Jutjat de Família a Girona. Es tracta d'una llarga demanda del sector i ha de servir per descongestionar l'actual. El nou jutjat ocuparà l'espai que deixa el Mercantil a l'avinguda Ramon Folch, ja que aquest passarà a les dependències del Palau de Justícia. La nova instal·lació suposarà una inversió per part del Govern de 298.000 euros i en els propers dies també començaran les obres de rehabilitació de la façana i la teulada, que suposaran una despesa d'1,14 milions d'euros.

El nou jutjat de Família prestarà el seu servei a veïns de 37 municipis de les comarques del Gironès i el Pla de l'Estany, que sumen més de 226.000 habitants. Per posar-lo en marxa, Justícia ha incorporat un equip de deu professionals, entre auxilis judicials, gestors i tramitadors processals. A més, comptarà amb un jutge i un lletrat designats pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el Ministeri.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook