L'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa s'ha acreditat, per primera vegada, com a dispositiu associat per a la formació d'especialistes a la Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària Girona-ICS. Conjuntament amb el CAP d'Olot i Banyoles, els residents que iniciïn la seva especialitat en aquests centres d'atenció primària faran la seva estada d'atenció especialitzada a l'Hospital d'Olot.

Aquestes acreditacions com a unitats docents tenen en compte una sèrie de requisits referents a recursos humans i físics, activitat assistencial, activitat docent i d'investigació. Després d'entregar la documentació dels dos últims anys, 2018 i 2019, el ministeri va acreditar l'hospital d'Olot com a centre docent associat. Actualment l'hospital no té alumnes de MIR que facin la seva residència aquí. Tot i això, sí que tant al centre sanitari com als centres d'atenció primària de la Fundació hi ha hagut residents que han fet la seva rotació rural. El 2018 es va crear a la Fundació l'Àrea de Docència amb l'objectiu principal d'aconseguir l'acreditació per tenir estudiants residents de medicina (MIR).

Docència a Malgrat de Mar

Finalment, l'àrea bàsica de salut (ABS) Malgrat de Mar, formada pel CAP de Malgrat i el dispensari de Palafolls, ha rebut l'acreditació per formar, en els pròxims anys, residents de medicina en l'especialitat d'Atenció Familiar i Comunitària de la unitat docent Girona-ICS, i esdevé d'aquesta manera la primera ABS gestionada per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva acreditada per impartir aquesta formació. «Es tracta d'un repte que representa un aprenentatge no només pels residents sinó també per a tots nosaltres. Aquest ha estat un reconeixement a la feina feta fins ara i és una gran satisfacció», assegura Rebeca Segura, tutora docent del CAP de Malgrat.