L'Ajuntament de Banyoles no farà la cavalcada dels Reis d'Orient aquest Nadal i la substituirà per un acte de benvinguda. El regidor de Cultura i Festes del municipi, Miquel Cuenca, creu que fer la cavalcada "no és viable" per la situació sanitària, però ha tranquil·litzat als més petits garantint que els Reis d'Orient "vindran" i els infants els "podran veure". El que sí que mantindrà el consistori és la presentació dels patges, que es farà el dissabte 19 de desembre al Monestir de Sant Esteve, en comptes de a la plaça Major. Aquest acte tindrà un aforament limitat i per això els assistents hauran d'aconseguir una entrada prèviament.

Un dels dubtes que planteja la pandèmia a la majoria de municipis de Catalunya és el futur de la cavalcada de Reis, un dels moments més màgics per als més petits. Aquest dimarts, l'Ajuntament de Banyoles ha anunciat que aquest Nadal, els Reis d'Orient no desfilaran pel municipi com feien habitualment. El regidor de Cultura i Festes, Miquel Cuenca, creu que "no és viable" a causa de la situació sanitària.

Tot i així, el municipi ha avançat que farà un acte de benvinguda als Reis d'Orient. En aquest sentit, Cuenca ha garantit que els Reis "vindran" i els més petits els "podran veure" al municipi, tot i que en un format diferent a l'habitual. Tot i així, l'Ajuntament de Banyoles no ha volgut desvetllar com serà aquest acte fins d'aquí a unes setmanes.

El que sí que es manté és l'acte de benvinguda dels patges (dissabte 19 de desembre), tot i que també hi haurà alguns canvis. En primer lloc, es canviarà d'ubicació. Si habitualment es feia a la plaça Major, aquest any l'acte es farà al Monestir de Sant Esteve i hi haurà un aforament limitat. Per això caldrà que aquells que vulguin anar-hi retirin prèviament una entrada.

El coordinador de la programació de Nadal i Reis a Banyoles, Arnau Nadal, ha destacat que "la presentació serà un espectacle molt teatral on els patges explicaran als nens i nenes com s'ha viscut també a l'Orient aquest any i quines idees han tingut per afrontar la pandèmia". Els infants de Banyoles es retrobaran amb el patge Mec i coneixeran també la nova patge que l'acompanyarà aquest any, la Puf. L'acte de presentació dels patges es podrà seguir també en directe per Banyoles Televisió.

Una vegada arribats els patges, l'Ambaixada Reial s'instal·larà un any més al Claustre del Monestir i també caldrà reserva cita prèvia per a visitar-la. Aquest any s'han ampliat els dies d'Ambaixada i es podrà visitar el 26 i 27 de desembre i 2 i 3 de gener de les 10 del matí a les 2 del migdia. En aquest cas, es programaran visites cada 30 minuts d'un màxim de 50 persones per franja i cada persona amb cita prèvia podrà anar acompanyada de 3 persones més com a màxim.

Tant la reserva d'entrades per a l'acte de benvinguda dels patges com de l'Ambaixada Reial es podran fer a partir del dimecres 9 de desembre. Més enllà d'aquests actes, l'Ajuntament de Banyoles ha programat una desena d'activitats per a tot tipus de públic que es faran al llarg d'aquestes festes. En destaquen l'espectacle 'Scrooge', amb Cor de Teatre, o el concert de la Festa de la música per a la cobla, que no es va poder per Sant Martirià.