El sindicat d'infermeria Satse ha reclamat per carta al ministre de Sanitat, Salvador Illa, que faci totes les gestions oportunes perquè els professionals sanitaris puguin utilitzar sempre mascaretes d'una major protecció, com són les FFP2, ja que s'ha demostrat científicament la transmissió del coronavirus per aerosols. Satse denuncia que molts sanitaris només tenen a disposició la mascareta quirúrgica, que «no proporciona la suficient protecció» per al seu lloc de treball. Per al sindicat, aquesta situació ha de canviar i per això demana a Illa actualitzar de forma urgent el document de riscos laborals, que considera que ha quedat «obsolet» per la nova evidència científica de la transmissió del virus per aerosols.

Satse adverteix que «s'estan produint encara un alt nombre de contagis entre el personal sanitari, especialment entre les infermeres i infermers», i que «segons l'evidència científica es registren en la majoria de casos en el lloc de treball per una exposició constant a aerosols».

L'organització sindical recorda al ministre de Sanitat que el personal sanitari està exposat a ambients contaminats o amb alt risc de contaminació per aerosols portadors coronavirus, ja que es van acumulant en ambients tancats procedents dels pacients i familiars o per companys de feina que encara no tenen símptomes.

Les reivindicacions del col·lectiu s'afegeixen a les de fa dues setmanes, quan van demanar al Govern «mesures immediates i que tinguin un efecte real i tangible» per augmentar el nombre d'infermeres a Catalunya. En un comunicat, el sindicat va celebrar l'anunci de més places a les universitats el curs vinent, però avisa que no seran suficients, ja que entraran al món laboral com a poc en quatre o cinc anys. «Si no milloren les condicions laborals, qui ens assegura que aquests estudiants acabin exercint la infermeria a Catalunya?», pregunta el sindicat, que alerta que cal una millora de les condicions laborals per a les professionals.