01 de desembre de 2020
01.12.2020
Diari de Girona

Sant Joan aprova un pressupost de 6.428.774 euros per a l'any vinent

L'alberg Ruta del Ferro s'incorporarà a l'Agència Catalana de Joventut en lloc de privatitzar-se

30.11.2020 | 23:43
Sant Joan aprova un pressupost de 6.428.774 euros per a l'any vinent

Sant Joan de les Abadesses va aprovar un pressupost global de 6.428.774 euros per al proper exercici, amb les úniques adhesions dels regidors de l'equip de govern (MES), mentre que l'oposició d'ERC va abstenir-s'hi. L'Ajuntament assumirà fins a 6.231.500 euros del pressupost, mentre que els 197.274 restants corresponen a la llar d'infants Molí Petit.

En aquest pressupost ja no s'hi contempla la partida de l'alberg Ruta del Ferro, que en aquest mateix ple va ser posat a disposició temporal de l'Agència Catalana de Joventut de la Generalitat fins que se n'aprovi el conveni regulador perquè se'n faci càrrec definitivament. Inicialment, l'Ajuntament pretenia fer-ne una concessió a una empresa privada, però segons va dir l'alcalde, Ramon Roqué, «la força del destí» va acabar afavorint que la Generalitat l'incorpori com a vint-i-dosè alberg oficial. Aquesta aprovació, que sí que va comptar amb la complicitat de l'oposició, va ser celebrada pel republicà Sergi Albrich, en tant que «l'alternativa ens preocupava per manca d'ambició social i mediambiental». La tècnica de turisme que en porta la direcció i l'auxiliar administrativa s'incorporen al personal de l'Agència Catalana de Joventut, mentre que el peó de neteja ho farà al personal municipal. L'Ajuntament ha hagut d'assumir diverses sancions per incompliments laborals amb el personal de l'alberg en aquest últim any.

Les principals aportacions del pressupost serviran per pagar la casa de la carretera de Ripoll que cal aterrar, comprar un basculant per un vehicle elèctric que es pretén incorporar, una nova inversió per l'edifici de Sant Antoni, refer l'espigó i la passera del riu Ter afectats pel temporal Glòria o la modificació del projecte de Vies Verdes entre el pont del Planàs a

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook