El Govern ha aprovat establir les retribucions del personal mèdic resident en formació de l'Institut Català de la Salut i aprovar la millora retributiva d'aquest en l'àmbit de les entitats concertades amb el Servei Català de la Salut. El col·lectiu va fer dotze jornades de vaga a l'octubre que van finalitzar amb l'acord d'un increment mitjà del 7,5%. L'acord preveu una millora de les retribucions fixes a aplicar aquest any i el 2021, amb l'objectiu d'establir normativament una retribució mínima superior a l'actualment vigent. D'altra banda, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va afirmar que no està sobre la taula tornar a plantejar una retribució extra per al personal sanitari i de residències per la segona onada de la coronavirus.

Pel que fa a l'increment de sou dels MIR, el Departament de Salut promourà durant el desembre que el percentatge de millora retributiva es faci extensiu a altres col·lectius en formació postgraduada de l'ICS i de les entitats concertades amb el Servei Català de la Salut.

Segons l'acord tancat a l'octubre, els MIRs cobraran a partir d'ara un 5% més, que el 2021 ascendirà fins al 7%; en funció de l'any de residència, l'increment pot arribar a ser del 8,5% anual.

El Departament de Salut promourà durant aquest desembre que el percentatge de millora retributiva dels doctors residents es faci extensiu a altres col·lectius postgraduats en formació.

El portaveu del comitè de vaga dels metges interns residents (MIR), Àlex Mayer, va valorar l'acord a què van arribar els facultatius en formació del sistema sanitari català, públic i concertat, després dels dotze dies de vaga convocats per Metges de Catalunya (MC).

«La negociació ha estat dura i exhausta, sense el suport explícit de tants companys no ho hauríem aconseguit».