Els Mossos d´Esquadraper furtar en àrees de servei i en vorals de l´AP-7 des de la Jonquera a Tarragona. El dispositiu policial, amb un centenar d´agents, ha permès detenir nou membres del grup -entre ells, els màxims responsables-, que acumulen un centenar d´antecedents. Es tracta de vuit homes i una dona d´entre 35 i 45 anys.

Els arrestats van invertir més de 8.000 euros en vehicles de lloguer amb els quals cometien els furts i es garantien una fugida ràpida i se´ls relaciona amb més d´una trentena de fets comesos en els nou mesos que ha durat la investigació.

Les detencions es van produir el dissabte al matí i es va fer un desplegament de gairebé un centenar d´efectius dels Mossos.

Els detinguts utilitzaven el modus operandi conegut amb el nom de «punxarodes». Els autors punxen una roda del vehicle de la víctima i posteriorment la segueixen fins que s´ha d´aturar al voral. Un cop allà, aprofiten per aturar-se i sostreure els objectes de l´interior del vehicle.

En d´altres ocasions, detectaven el vehicle que volien assaltar, el feien aturar al voral o en la mateixa àrea de servei de l´autopista, fent indicacions com si tinguessin un problema al cotxe. Un cop aturats i amb l´excusa d´ajudar-los, els autors distreien les víctimes i robaven els objectes de l´interior.

Els arrestats acumulen un centenar d´antecedents policials i ja actuaven l´any 2012 quan els Mossos els van detectar per primer cop i detenir en diverses ocasions i operatius policials. Els investigadors els relacionen amb més d´una trentena de fets comesos en els nou mesos que ha durat la investigació. Haurien obtingut més de 40.000 euros de benefici en metàl·lic, divisa estrangera i 38.000 en objectes de valor com joies, bosses de mà de marques de renom o electrònica.