El Consorci de l'Estany a la zona nord de l'Estany de Banyoles, amb l'objectiu d'intervenir en la conservació d'hàbitat de les espècies d'interès i ordenar l'ús públic en aquest sector integrat al parc natural de l'Estany de Banyoles.

Els treballs han permès millorar els itineraris del camí peatonal que voreja l'Estany des de la riera de Lió fins al bosc de can Morgat. Entre d'altres intervencions, s'han millorat els hàbitats de les espècies naturals autòctones de l'Estany augmentant la superfície d'aiguamolls calcaris amb mansega i la creació de nous nuclis de falguera d'aiguamolls, ja que és una espècie que només viu a l'Estany i que es troba amenaçada i protegida.

També s'ha reparat el bagant de sortida d'aigua de la llacuna dels Amaradors per poder controlar-ne la inundabilitat afavorint els hàbitats propicis d'espècies d'interès com ara la tortuga d'estany.

Tanmateix, s'han retirat arbres morts que representen un risc de caiguda, així com espècies de flora invasora que hi havia al sector d'Amaradors.

Pel que fa a infraestructures, s'ha reubicat el mirador guaita dels Amaradors instal·lant-lo en un punt més proper al camí peatonal amb vistes al lòbul nord de l'Estany i s'ha renovat la passera de fusta.

També s'han col·locat tanques de fusta per eliminar camins drecera que s'havien anat creant pel pas de vianants.

El cost total del projecte de millores en aquesta zona és de 58.000 euros. Per sufragar aquest cost, el Consorci de l'Estany ha aconseguit un ajut de 52.000 euros ,és a dir, un 98% del total, de la Generalitat de Catalunya a través de la convocatòria d'ajuts per actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya.