Els robatoris han patit una davallada arran del confinament però, tot i això, la província ocupa el novè lloc pel que fa al nombre d'assalts. Se n'han produït fins a 1.688 durant els primers nou mesos de l'any. Es tracta d'una dada que només superen vuit zones més de l'Estat. Girona és un dels indrets on se'n produeixen més, com es pot veure amb les xifres dels últims anys però cal dir que han patit una baixada molt considerable respecte al mateix període de l'any passat. De gener a setembre han caigut en un 35,1% els casos. Passant dels 2.599 fins als 1.688 d'enguany.

Les zones d'Espanya amb més casuística són Barcelona, amb 7.381 robatoris a domicilis; Madrid, amb 5,234, i Alacant, amb 3.908 assalts.

Girona compta amb una geografia especial ja que és zona fronterera i hi ha moltes segones residències en àrees de la Costa Brava. Cal recordar que les zones de la costa són àrees habituals per als criminals, sobretot per a delinqüents que són itinerants, ja que són espais amb molt bones infraestructures i comunicacions.

Els cossos policials lluiten de valent contra aquests lladres de domicilis i bandes que de forma itinerant van causant robatoris en habitatges i després desapareixen per tornar als seus països d'origen, on revenen sovint els seus botins i, per tant, a la policia sovint li és més difícil seguir-los la pista.

Quant a robatoris amb força a domicilis, establiments i altres instal·lacions, la suma és de 2.331 fets entre el gener i el setembre. Aquest global de robatoris també ha patit una forta davallada, que s'ha situat en el 34,2%. L'any passat en el mateix període n'hi havia hagut 3.544.

Els robatoris amb violència i intimidacióPerò ha estat menys acusada, amb un 16,5%. Se n'han denunciat fins a 628 casos, mentre que l'any passat n'hi havia hagut 751.

Tot i la davallada, la província de Girona també és una de les que han patit més robatoris d'aquestes característiques, que van des de robatoris amb intimidació, atracaments a punta de navalla, arma de foc, entre d'altres. Les comarques gironines també ocupen el novè lloc del rànquing, segons les dades del Ministeri de l'Interior que fan referència a les dades de criminalitat. Com en el cas dels robatoris en habitatges, les zones amb més afectació són les províncies més poblades: Barcelona (12.802) i Madrid (7.702). En aquestes àrees s'hi concentren més robatoris d'aquest tipus ,que genera molta por a les víctimes, ja que sovint acaben també colpejades pels assaltants i fins i tot, en alguns casos, han patit lesions de molta gravetat.

A tot Espanya, entre gener i setembre, les forces policials han tractat 35.213 robatoris amb violència i intimidació.