09 de desembre de 2020
09.12.2020
Diari de Girona

Premis a la dedicació i a l'esforç en temps difícils

Justícia premia dos educadors del Centre Obert de Girona i del Centre Juvenil de Montilivi i destaca la gestió dels brots a Figueres

08.12.2020 | 23:44
Un treballador a la presó de Quatre Camins.

Reconeixement professional. El Departament de Justícia ha atorgat una cinquantena de distincions a professionals i entitats que treballen en l'àmbit de l'execució penal en un any en què s'ha fet èmfasi en el treball en equip i la protecció.

Un any més, el Departament de Justícia ha reconegut la tasca dels treballadors de l'àmbit de l'execució penal amb els premis de reconeixement professional. Tot i les circumstàncies, o més aviat, precisament pel context de crisi sanitària, econòmica i social, s'han atorgat una cinquantena de premis en forma de diploma a professionals i entitats. Aquesta activitat se solia fer coincidir amb les festes de la Mercè, ja que és la patrona dels serveis penitenciaris.

Tot i el canvi de format, que ha passat de fer-se en un acte amb familiars a fer-se al lloc de treball, l'essència és la mateixa d'anys anteriors, però amb alguns matisos; des del Departament insisteixen a assenyalar dues fites concretes que s'han tingut en compte a l'hora d'atorgar els guardons: l'esforç emprat en el treball en equip i la perseverança en la protecció dels interns a les presons.

Del total de 47 premiats, que inclouen tant èxits col·lectius com particulars, s'han reconegut dos educadors gironins que treballen al Centre Obert de Girona i al Centre de Justícia Juvenil de Montilivi de Girona, respectivament. El Departament els ha reconegut el seu «compromís i la dedicació professional» juntament amb tretze professionals més de la resta del territori català.

També s'ha reconegut, com a col·lectiu, la tasca del personal sanitari dels centres penitenciaris, als quals s'inclou la presó de Figueres, Puig de les Basses. A més, Justícia subratlla la tasca del servei d'infermeria i destaca l'equip de professionals del mòdul 4 de la presó de Quatre Camins de la Roca del Vallès, que va gestionar el primer brot de coronavirus en un centre penitenciari. Per últim, s'ha guardonat el treball en equip realitzat des dels serveis interns de les presons, des del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), empresa pública del Departament, fins als serveis d'ocupació i serveis d'alimentació i neteja.

Un segon col·lectiu premiat ha estat el que ha posat en marxa el servei de videoconferències implementat en massa arrel de la pandèmia sanitària i el consegüent tancament de les presons durant el confinament. Des de principis d'any s'han realitzat més de 80.000 videoconferències a les presons catalanes.

Una de les categories contempla el reconeixement a entitats que han treballat i destacat en aquest àmbit, i són quatre les organitzacions premiades: l'Orquestra Simfònica del Vallès, el Canal Olímpic de Catalunya, l'ONG Creació Positiva i l'Associació Andròmines. A més, Justícia ha reconegut a títol pòstum la trajectòria de deu persones, d'entre els quals hi ha Manel Pousa, conegut com el pare Manel, capellà a les parròquies de diversos barris de Barcelona (Verdum, Roquetes i Trinitat Vella) i destacat activista. A més, va ser el president de la Fundació Pare Manel fins a la seva mort el 9 de setembre, des d'on efectuava una tasca social dirigida a col·lectius vulnerables. Justícia subratlla la seva tasca, ja que feia una mitjana de 150 visites anuals a les presons catalanes.Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook