13 de desembre de 2020
13.12.2020
Diari de Girona

El transport públic a demanda té uns 15 usuaris al dia al Gironès i al Pla de l’Estany

Està operatiu des de fa un any i s’ofereix en nuclis rurals i disseminats Territori i Teisa han posat en marxa ara una nova aplicació per reservar places en aquest servei, que permet fer-ho fins a quinze minuts abans d’agafar l’autobús

12.12.2020 | 23:52
El conseller Calvet i altres autoritats a Banyoles.

Les sis línies de transport públic a demanda que operen al Gironès i al Pla de l´Estany han obtingut una mitjana diària de 15 usuaris durant el primer any de funcionament. Això implica que des que des de l´octubre del 2019 fins aquest novembre 3.350 viatgers han utilitzat aquest mètode de transport. De fet, els nous horaris que es van posar en servei al mes de juny han ajudat a incrementar de deu a vint el nombre de passatgers diaris.

El transport públic a demanda és un servei d´autobusos que s´ofereix en nuclis rurals o disseminats per oferir una alternativa més eficient que les línies convencionals. Els usuaris han de reservar prèviament el servei i això permet als conductors anar només a les parades que saben que hi pujarà algú. Així, s´estalvia temps de trajecte.

El director-gerent de Teisa, Àlex Gilabert, ha destacat que el funcionament d´aquestes sis línies que hi ha a les dues comarques té una rendibilitat similar a altres línies de transport a demanda de la zona metropolitana de Barcelona. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha insistit en què la intenció del Departament és mantenir l´aposta per aquest tipus de transport públic, ja que és «un element clau» per aconseguir «l´equitat territorial». A més, malgrat que les perspectives per aquest 2020 és que baixin el nombre de passatgers a causa de les restriccions de mobilitat i el confinament, Calvet ha avançat que el nombre de passatgers d´aquestes línies «es mantindran o augmentaran».

El Departament de Territori i Sostenibilitat i l´empresa Teisa –que gestiona sis línies del Pla de l´Estany i el Gironès– han implementat una nova aplicació per a mòbils que permet als usuaris decidir fins a 15 minuts abans de començar el servei si agafaran l´autobús o no, en comptes d´haver de trucar per telèfon. Aquesta nova aplicació també dona informació en temps real de l´hora d´arribada al destí escollit.

Calvet va aprofitar la seva recent estada a Banyoles per visitar les obres de desdoblament de la variant. Calvet va remarcar que en aquest tram de la C-66 s´ha apostat per fer un 2+1; s´aniran alternant els dos carrils per sentit. Es preveu que d´aquí a un any s´acabin.

També s´estan executant les obres de millora en la mateixa carretera entre Serinyà (Pla de l´Estany) i Sant Ferriol (Garrotxa). Aquest projecte també implica la construcció d´un tercer carril que s´anirà alternant de costat en funció del tram. A més s´hi ha projectat tres rotondes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook